Wie zijn wij?

Regie – Mieke Neeteson

Mieke

Ik ben Mieke Neeteson. Ik heb in Utrecht de theater- en drama opleiding aan de HKU gevolgd, en ik werk al vele jaren als theaterdocent en regisseur, o.a. bij Cultuurcentrum Parnassos. De spelers van deze groep hebben bij mij op Parnassos verschillende cursussen en producties gedaan. Drie jaar geleden speelden zes van de spelers in dezelfde productie: ‘Sporen’, een voorstelling over jongeren in de Tweede Wereldoorlog. Het is fijn om met deze gemotiveerde groep te werken; er is veel spelplezier tijdens de repetities en de spelers zijn altijd bereid zichzelf te verbeteren en een stapje verder te gaan.

 

 

 

Spelers:

 

Harm Jan Pierik

HJ

Mijn naam is Harm Jan. Omdat ik van het van jongs af aan leuk vind om mensen na te doen, heb ik tijdens mijn studie aardwetenschappen besloten om wat met toneel te gaan doen. De basiscursus toneel bij Parnassos smaakte naar meer, en uiteindelijk heb ik hier met veel plezier diverse cursussen en toneelproducties gedaan. Het leuke aan toneel vind ik dat je even zoals iemand anders kan doen, en dat er van alles achter de personages en hun relaties schuil gaat. En natuurlijk de gezelligheid in de bar.

 

 

 

Peter Gerritsen

Peter

 

Peter laat geen moment onbenut om een toneelstukje op te voeren. Is hij op een feestje? Dan verandert hij in een oud tantetje dat over haar kwaaltjes praat. Staat hij op de trein te wachten? Dan beeldt hij zich in dat hij een chique baron is die voor het eerst de trein neemt. Er is altijd wel iemand die mee gaat in de grap. En als dat gebeurt, dan komt zijn werkelijke doel naar voren: samen spelen! Niets is voor hem mooier dan samen vermakelijk, ontroerend en prachtig spel neer te zetten.

 

 

Robert Tatsis

Robert

Robert heeft sinds 2003 aan verschillende theaterprojecten meegedaan. Van straattheater tijdens het Leidense Festival Key of Life en in het Utrechts Universiteitsmuseum, tot meer recentelijk producties bij Parnassos in Utrecht. De voorstellingen Odysseus on Tour en Lang & Gelukkig zijn in reprise gegaan op de Culturele Zondagen. Daarnaast regisseert hij sinds 2011 theaterproducties op middelbare scholen.

 

 

 

 

Miranda van Gelder

Miranda

Ik ben Miranda en ik ben toneel gaan spelen toen ik tijdens mijn eerste jaar theater-, film- en televisiewetenschap de richting film koos. Ondertussen heb ik aan meerdere cursussen en producties meegedaan bij Parnassos, het UCK en Toneelgroep MES (vaak onder leiding van Mieke). Ik werk op kantoor bij Filmtheater ‘t Hoogt en ben in mijn vrije tijd veel in de bioscoop en op film en theaterfestivals te vinden.

 

 

 

 

Sanne Dammers

Sanne

Mijn naam is Sanne, werkzaam als orthopedagoog en in mijn vrije tijd graag actief als toneelspeler. Jarenlang heb ik toneellessen gevolgd bij het ‘Jeugdtheater Hofplein’. Ook bij ‘Parnassos’ heb ik gedurende mijn studententijd aan diverse cursussen en producties meegewerkt. Vooral het gezamenlijk toewerken naar een voorstelling is een fantastische ervaring; het is een groeiproces waarbij de voorstelling vaak pas gedurende de laatste repetities op z’n plek valt. Elke première weer fluctueer ik tussen enerzijds euforie en anderzijds extreme zenuwen. Als de laatste scène is geweest en het publiek de voorstelling met haar applaus waardeert, voelt dat als een geweldige opluchting.

 

 

 

Nina Strous

NinaIk ben Nina Strous. Ik ben werkzaam als psycholoog, maar mijn gevoel voor drama blijft niet alleen beperkt tot mijn werk. Zolang ik me kan herinneren, vind ik het heerlijk om op het podium te staan. Al op vroege leeftijd probeerde ik bij elk toneelstuk de hoofdrol weg te kapen.
 Zodra ik ging studeren werd ik lid van de toneelgroep van mijn studentenvereniging en volgde ik zo’n beetje alle cursussen die bij Parnassos werden aangeboden. In het toneelspelen vind ik het vooral een uitdaging om het publiek te raken. Ik hou van puur, toegankelijk theater, waarbij de werkelijkheid niet mooier gemaakt wordt dan die is. 

 

 

 

 

Techniek:

Sander van Zijl

Sander

Grime: 

Susan Vaessen

 

Illustraties/Projecties: 

Kathelijne Entken

KathelijneMijn naam is Kathelijne Entken en ik ben illustrator en vormgever. In 2013 ben ik afgestudeerd aan AKV St. Joost in Den Bosch. Ik werk graag voor theater, ik maak bijvoorbeeld poster- en flyerontwerpen, maar ook decorobjecten en achtergrond illustraties voor theatervoorstellingen. Theater trekt mij zo aan doordat meerdere disciplines zoals toneelspel, licht, geluid en beeld samen één geheel vormen. Mijn werk typeert zich door het gebruik van dikke lijnen, hoog contrast en af en toe eigen fotomateriaal. Ik streef in mijn werk naar helderheid, duidelijkheid en transparantie. Voor de voorstelling ‘De ondergang van een postbode’ maakte ik achtergrond illustraties.

 

 

Muziek:

Maartje Teussink

maartje

Mijn naam is Maartje Teussink ik ben een multi-instrumentalist, composer en vocalist. Ik heb veel ervaring met zowel het componeren voor theatervoorstellingen, waaronder van het Ro Theater en Theater Bremen, als het uitbrengen van eigen muziek. Met verschillende instrumenten creëer ik soundscapes, liedjes en muziek voor o.a. film, installaties en digitale media. Voor ‘Familie’ heb ik muziek en soundscapes gecomponeerd die ik live ten gehore bracht. Meer info kan je op mijn website vinden: http://maartjeteussink.nl

 

 

 

IMG_0580